woensdag 26 september 2012

Erop uit: Blotevoetenpad



Anderhalve week geleden genoten we op het nippertje nog lekker buiten van een van de laatste zomerdagen.  Ik nam Max en Alex mee naar het blotevoetenpark in Brunssum. 4 km lopen op je blote voeten, door modder, losse zand, plassen en dennennaalden.
Volgens de website van het park is heeft het lopen op blote voeten op het lichaam een positieve werking. Het stimuleert het hart en de bloedsomloop en regelt de bloeddruk. Fijn om te weten natuurlijk, maar het was ook gewoon heel erg leuk!

De eerste paar meters waren erg onwennig, er liggen dennennaalden, takjes en steentjes en dat voel je goed onder je voetzolen die door het dagelijks dragen van schoenen  niks meer gewend zijn. En vervolgens kom je allemaal verschillende ondergronden tegen. Er waren bakken met ronde stenen en bakken met kleine kleikorrels. Het leukst vond ik de geulen met water waar je doorheen mocht waden. Lekker als een klein kind in het water stampen!

Bijna twee uur hebben we door het bos gestruind, niet alleen omdat wandelen op je blote voeten wat minder snel gaat, maar ook omdat er her en der hindernissen te vinden zijn. En ja, je krijgt er vieze voeten van. Aan het einde van de route ligt het glibberpad. Dit is een stuk dat helemaal vol ligt met glibberige chocoladebruine modder, en je hebt een touw nodig om je evenwicht te bewaren! Wat leuk om eens niet na te hoeven denken over vieze schoenen of vieze kleren. Gewoon er doorheen..

Aan het einde van de route staan een rij banken met een rij kranen. Je krijgt een borstel en mag hier je voeten lekker schoonborstelen en toen ik daarna mijn slippers weer aandeed, voelden mijn voeten heerlijk warm aan..

Hoewel de informatie op de website vooral ingaat op de voordelen van blootvoets lopen, is het park ontzettend leuk om met (stief)kinderen te doen. Overal staan hindernissen als uitdaging, zoals balken, touwbruggen en een meer met stapstenen. Alex maakte de beste opmerking: Dit is leuker dan de playstation!

http://www.blotevoetenpark.nl  - Brunssum
http://www.blotevoetenpad.nl/ - Opende
http://www.hofvantwello.nl/blotevoetenpad/ - Twello
http://www.blotevoetenpad.info/ - Elsendorp
http://www.blotevoetenzeebodempad.nl/blotevoetenpad-flevoland/ - Kraggenburg
http://www.toonkortoomspark.nl/pages/3/blotevoetenpad - Deurne
http://www.lieteberg.be/blotevoetenpad/blotevoetenpad.htm - Zutendaal (BE)


1 opmerking:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...